Majestic Maine Kittens

“Majestic Maine Coontjes”

Nestplanning 2023/2024 Yuna

Ons volgende nestje plannen we voor onze mooie, lieve Yuna. Yuna is met veel toewijding een hartstochtelijke mama. Zodra onze kater Kratos in november 2023 al zijn tests goed doorstaat, mag hij daarna Yuna dekken. Wannéér dat precies is (met oog op krolsheid) en of alles dan ook naar wens verloopt (Kratos is tenslotte nog maagd) is even afwachten. De natuur laat zich niet opjagen, dus geduld is een schone zaak.

Tip: Schrijf je in voor de nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven.

Nestplanning 2024 Cirilla

We plannen met Cirilla een nestje voor in het voorjaar 2024.
Bekijk hier de pagina van Cirilla’s C-nestje 2023.

Tip: Schrijf je in voor de nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven.

Wachtlijst

Er is veel vraag naar Maine Coon kittens en daarom werken we met een wachtlijst. Het is voor ons niet mogelijk alle mails persoonlijk te beantwoorden. Inschrijven voor de wachtlijst (nieuwsbrief) is daarom dé manier om in aanmerking te komen voor een kitten.

Wanneer er kittens beschikbaar komen, zal dit via de nieuwsbrief aangegeven worden. In de nieuwsbrief wordt eveneens aangegeven vanaf wanneer het mogelijk is om ons persoonlijk te mailen, bij interesse voor een kitten uit het betreffende nest. We zullen dan een afspraak inplannen om elkaar nader te leren kennen.

Aangezien de natuur zich niet laat dwingen en omdat het altijd weer afwachten is hoeveel kittens er per nestje geboren zullen worden, kan de wachttijd voor een kitten variëren van enkele maanden tot meer dan een jaar.

Inschrijven
Majestic Maine Kitten

“Als een kitten gaat verhuizen…”

Wij zijn gek op onze Maine Coontjes en we willen alleen het allerbeste voor hen. Van hun toekomstige eigenaren verwachten we dat hun Majestic Maine:

  • Een geïntegreerd lid van het huishouden zal zijn.
  • De nodige toeneiging krijgt, in aangenaam gezelschap verkeert en niet zomaar alleen gelaten wordt.
  • Hoogwaardig voer krijgt, afgestemd op leeftijd. Wij adviseren Royal Canin “Maine Coon” Kitten en Adult.
  • Liefdevol verzorgd wordt, met oog voor welzijn en hygiëne.
  • Verantwoorde medische hulp krijgt wanneer dit nodig is.

Een kitten reserveren

“Voor het laatste kitten nieuws, volg ons op Facebook en Instagram!”

Als er een klik is…

Vanaf 7 weken mogen onze kittens op afspraak bezoek krijgen. Wanneer een kitten in het bijzonder bevalt en wanneer de klik wederzijds is, kan de kleine Majestic Maine gereserveerd worden. We vragen hiervoor een aanbetaling van €495, waarna de kitten niet meer aan iemand anders beloofd wordt.

Als onze kittens een dikke 3 maanden oud zijn mogen ze verhuizen. Ze zijn dan meermaals ontwormd en twee keer ingeënt. Onze Maine Coons worden goed gesocialiseerd en groeien op in huis, samen met onze andere katten.

Vanzelfsprekend zijn alle Coontjes gechipt en in het bezit van een EU dierenpaspoort, met een gezondheidsverklaring van de dierenarts.

Castreren

Onze Maine Coons worden alleen overhandigd na tekenen van een contract. De stamboom wordt verstuurd zodra de poes of kater gecastreerd is.

Ons dringend advies is om uw Maine Coon op een leeftijd van 6 maanden te laten castreren.

Bij de niet-gecastreerde poes komen aandoeningen van de voorplantingsorganen relatief vaak voor. Denk daarbij aan cysten op de eierstokken, baarmoederontsteking en melkkliertumoren. Uit onderzoek is gebleken dat melkkliertumoren bij de poes voor meer dan 90% kwaadaardig zijn. Castratie op jonge leeftijd beschermt uw poes tegen deze gezondheidsrisico’s!

Bij een kater is het sproeien voor een groot deel verbonden aan de seksuele activiteit. Castratie zal dit typische katergedrag in de meeste gevallen doen afnemen en ook de sterke geur van de urine vermindert erdoor. Omdat hun behoefte om te paren afneemt, neem ook de vechtlust van een kater af, waardoor er in huis meer rust en vrede heerst.

Aanschaf

De aanschafprijs van een Majestic Maine is voor liefhebbers vanaf €1’095,-.
Voor fokkers gelden andere prijzen en voorwaarden.

Fokken, dus ook het krijgen van een enkel nestje, is zonder fokkersovereenkomst niet toegestaan.

Inschrijven wachtlijst
Contact opnemen

“Stel gerust je vraag!”

Heb je een vraag over onze cattery? Wil je meer weten over de Maine Coon? Of wil je graag meer weten over een nestje?

Neem contact met ons op:
info@majesticmainecoon.nl
+31 6 827 59 527

null
Marloes van Deursen
Olmenhof 40
4254 BN Sleeuwijk
Nederland