Majestic Maine Kittens

“Majestic Maine Coontjes”

Nestplanning 2021

Yuna zal in de herfst van 2021 door een specialist getest worden op erfelijke afwijkingen en overige aandoeningen. Als alle testen negatief zijn – en daar gaan we wel van uit – zullen we eind 2021 (herfst/winter) een eerste nestje met haar plannen.

Majestic Maine "Araslan Yuna"

Yuna

Geboren: 24-10-2020
Kleur: Black Silver Tabby Blotched (ns 22)

X

kater

Kater

Geboren:
Kleur:

Majestic Maine Kitten

“Als een kitten gaat verhuizen…”

Wij zijn gek op onze Maine Coontjes en we willen alleen het allerbeste voor hen. Van hun toekomstige eigenaren verwachten we dat hun Majestic Maine:

  • Een geïntegreerd lid van het huishouden zal zijn.
  • De nodige toeneiging krijgt, in aangenaam gezelschap verkeert en niet zomaar alleen gelaten wordt.
  • Hoogwaardig voer krijgt, afgestemd op leeftijd. Wij adviseren Royal Canin “Maine Coon” Kitten en Adult.
  • Liefdevol verzorgd wordt, met oog voor welzijn en hygiëne.
  • Verantwoorde medische hulp krijgt wanneer dit nodig is.

Een kitten reserveren

“Voor het laatste kitten nieuws, volg ons op Facebook.”

Als er een klik is…

Vanaf 5 weken mogen onze kittens op afspraak bezoek krijgen. Wanneer een kitten in het bijzonder bevalt en wanneer de klik wederzijds is, kan de kleine Majestic Maine gereserveerd worden. We vragen hiervoor een aanbetaling van €200, waarna de kitten niet meer aan iemand anders beloofd wordt.

Als onze kittens ongeveer 3 maanden oud zijn mogen ze verhuizen. Ze zijn dan meermaals ontwormd en twee keer ingeënt. Onze Maine Coons worden goed gesocialiseerd en groeien op in huis, samen met onze andere katten en onze Papillon, genaamd Kira.

Vanzelfsprekend zijn alle Coontjes gechipt en in het bezit van een EU dierenpaspoort, met een gezondheidsverklaring van de dierenarts.

Onze Papillon “Kira”

Castreren

Onze Maine Coons worden alleen overhandigd na tekenen van een contract. De stamboom wordt verstuurd zodra de poes of kater gecastreerd is. Ons dringend advies is om dit tussen de 6 en 9 maanden te laten doen.

Bij de niet-gecastreerde poes komen aandoeningen van de voorplantingsorganen, zoals cysten op de eierstokken, baarmoederontsteking en melkkliertumoren, relatief vaak voor. Uit onderzoek is gebleken dat melkkliertumoren bij de poes voor meer dan 90% kwaadaardig zijn. Castratie op jonge leeftijd beschermt de poes tegen deze gezondheidsrisico’s.

Bij een kater is het sproeien voor een groot deel verbonden aan de seksuele activiteit. Castratie zal dit typische katergedrag in de meeste gevallen doen afnemen en ook de sterke geur van de urine vermindert erdoor. Omdat hun behoefte om te paren afneemt, neem ook de vechtlust van een kater af, waardoor er in huis meer rust en vrede heerst.

Voor liefhebbers bedraagt de aanschafprijs van een Majestic Maine €850.
Voor fokkers gelden andere prijzen en voorwaarden.

Contact opnemen

“Stel gerust je vraag!”

Heb je een vraag over onze cattery? Wil je meer weten over de Maine Coon? Of wil je graag meer weten over een nestje?

Neem contact met ons op:
info@majesticmainecoon.nl
+31 6 827 59 527

null
Marloes van Deursen
Nieuwe Es 82
4254 AX Sleeuwijk
Nederland